Training PABO of Wiscat rekentoets: elke week bijles

De rekentoets is belangrijk, voor een aantal niveaus zelfs verplicht. Of je nu een “talenknobbel” hebt of een “rekendeuk”: iedereen moet de rekentoets hebben behaald.

Wat voor de een een peulenschil is is voor de ander een lastige opgave. Hoewel de rekentoets de basisrekenvaardigheden betreft zijn er nog veel leerlingen die de grootste moeite hebben met het maken van deze rekentoets.

Kijk hier hoe het werkt

Training rekentoets PABO

Inschrijven voor de wekelijkse online bijles.

Leer de kneepjes van de rekentoets te beheersen voor € 32,50 per maand

Het begon ooit op de PABO. daar merkten de mensen van de opleiding dat hun studenten, die later aan de jonge kinderen vaardigheden zoals taal en rekenen moesten onderwijzen, zelf de grootst mogelijk moeite hadden met het maken van eenvoudige berekeningen. En zie daar: de rekentoets is toen in de notendop bedacht.

Vele studenten dreigden in de loop van de afgelopen jaren kopje onder te gaan vanwege de rekentoets. De studenten hadden geen problemen met pedagogiek, het geven van lessen aan “lastige” leerlingen. Nee, ze struikelden over het werken met getallen. Een erfenis uit de afgelopen decennia, waarbij jonge mensen steeds meer leerden waar ze zaken konden opzoeken en steeds minder leerden hoe ze de kennis in de praktijk moesten leren brengen. En: eigenlijk zijn de mensen van de rekentoets er nog steeds niet helemaal, want te veel nog is de rekentoets gevuld met sommen, die men met behulp van een calculator mag uitrekenen.

Echt rekenen, echt “cijferen”, zoals dat vroeger heette, is best lastig. Geef de gemiddelde vader of moeder maar eens een rekentoets om te maken, en je zult er versteld van staan hoe moeilijk ook zij de rekentoets vinden.

Er zijn opleidingen voor HBO waar je zonder het rekencertficaat je diploma niet in ontvangst kunt nemen. Zoals we eerder beschreven: je kunt nog zo goed een lastige klas in bedwang weten te houden: als je niet kunt rekenen, dan heb je een probleem.

Bij Betaalbarebijles.nl hebben we oog voor de beperkte studentenbeurs. Volg bij de speciale rekencursus voor PABO-studenten en merk dat je binnen de kortste keren het rekenen onder de knie begint te krijgen. Samen met studiegenoten, volg je ijzersterke bijlessen. Wekelijks krijg je op een vaste tijd van een vaste deskundige docent bijles rekenen voor de PABO. Om de kosten hoef je het niet te laten. Voor € 32,50 per maand volg je wekelijks bijles.

Bijles, CITO-training en examentraining

Gratis Instaptoets

Wil je weten wat het niveau van je kind is? Vraag dan de gratis instaptoets aan. Je kind krijgt dan een link om in te loggen en kan de online instaptoets maken. Na afloop van de toets analyseert één van onze medewerkers de gemaakte toets en krijg je een gratis analyse.

Gratis instaptoets

Wat kost bijles voor de PABO (Wiscat)-rekentoets?

Bij Betaalbarebijles.nl is het heel simpel. Je betaalt voor bijles PABO/Wiscat € 32,50 per maand. Daarvoor krijg je elke week een bijles van 75 minuten.

Lees meer...
rekentoets pabo wiscat