Antwoord op al je vragen over de begeleiding van Betaalbarebijles.

 

Het maakt niet uit of de PC of laptop op Windows, MAC OS X of Linux draait. Ons online lessysteem draait op alle computers. Zorg wel dat je een headset met microfoon hebt.
Wij werken met een eigen professioneel begeleidingssysteem. Het enige wat je kind nodig heeft is een headset. Na aanmelding van je kind, kan het zelf inloggen in ons systeem. Zonder ingewikkelde procedures komt het direct in het lessysteem. De docent ziet de leerling binnenkomen en start de begeleiding. Net zoals een leerling een leslokaal binnenkomt, de docent gedag zegt en gaat zitten. De docent start met de les, vertelt wat er gaat gebeuren en gaat aan de slag met de leerling.
Je krijgt direct een bevestiging van de aanmelding voor de training in je mailbox. Vervolgens ontvang je een link naar ons login-systeem. Daar kun je alle informatie over jezelf en je kind invullen. Ook noteer je op welke tijden je kind beschikbaar is voor bijles. Heb je dit gedaan, dan ontvang je van ons een bijlesvoorstel met datum en tijdstip. Als je in het systeem een emailadres voor je kind hebt ingevuld, krijgt deze vanzelf een link om in te loggen. Voor aanvang van de bijles test je kind het beeld en geluid en vervolgens word je kind automatisch opgeroepen door zijn of haar eigen docent en start de bijles.
Gewoon zoals elke bijles. Je kind en de bijlesdocent bespreken de stof, je kind kan zijn of haar vragen stellen en de docent legt uit. Waar nodig geven we extra oefeningen. Zo helpen we je kind om zich goed voor te bereiden op het hoofdstuk of de paragraaf waar het de toets over heeft.
  • 1-op-1-bijlessen, de bijlessen voor de citotraining en examentraining duren allemaal 60 minuten.
  • Themabijlessen over een specifiek thema duren 75 minuten per sessie.
Nee, je volgt alleen de bijlessen van jouw keuze. Er zijn geen inschrijfkosten of vaste kosten. Heb je een citotraining of examentraining-abonnement, dan volg je wekelijks bijles op een vast tijdstip. Dit abonnement is per kalendermaand opzegbaar.
In een Cito-bijles en een examenbijles zijn meerdere leerlingen aanwezig die op een gelijk niveau zitten qua kennis en inzicht. Uit ervaring merken we dat dit een stimulerend effect heeft op onze leerlingen: ze trekken zich aan elkaar op.
Tijdens de Cito-bijlessen is er zeker individuele aandacht voor de leerling. Ook al helpt de docent meerdere leerlingen tegelijk. Dit komt omdat we met vaste docenten werken die na enkele weken de leerlingen goed kennen. Ze weten daardoor waar ze de ene leerling een extra zetje moeten geven of een andere leerling juist wat moeten remmen. Een leerling kan zijn hand in de les opsteken - zoals dat ook in een "gewone" les kan en de vragen stellen over het onderwerp die hij of zij heeft.
Ja, hoewel er logischerwijs uiteraard beperkingen zijn. Vragen die leerlingen stellen worden alleen beantwoord als ze ook over het thema gaan dat besproken wordt.
Het beste antwoord dat we je kunnen geven is: probeer maar eens. Je zult versteld staan van de lesinhoud en van de kwaliteit.
Bij Betaalbarebijles werken docenten die op hun kennis en hun vermogen om die kennis over te dragen zijn geselecteerd. Zij hebben allen een didactische vooropleiding gehad. Examendocenten een vakopleiding. CITO-docenten een PABO of aanverwante opleiding of (ortho)pedagogiek. Daarna volgden zij een opleiding tot online docent.
CITO-bijles en examenbijles volg je op abonnementsbasis. Heb je een 1-op-1 les gevolgd en wil je er nog één, stuur dan een mailtje naar info@betaalbarebijles.nl en geef aan om welk vak en om welke lesstof het gaat. Als de afspraak gemaakt is, kun je de lesstof inscannen of fotograferen en vervolgens uploaden in het lessysteem, zodat de docent vast naar de lesstof kan kijken voor de les begint. We hebben veel boeken in onze database, maar willen voorkomen dat nu net dat we tijdens de bijles erachter komen dat nu net dat éne boek dat jij gebruikt er niet is.