Slaag alsnog voor je herexamen!

wo, 3 juni 2015

herexamen slaag alsnog herexamentraining Een herexamen betekent voor ongeveer 80% van de leerlingen een kans om alsnog te slagen voor het eindexamen. Een aantal jaren terug kregen de scholieren ongeveer twee weken de tijd om zich voor het herexamen voor te bereiden. Nu is die periode aanzienlijk teruggebracht: tussen de vier en vijf dagen.

Dat betekent niet veel tijd, maar je hebt wel genoeg tijd om alsnog stevig in de boeken te duiken. De meeste leerlingen realiseren zich niet dat een herexamen voor hen de kans bij uitstek is om alsnog het diploma te behalen. Maar liefst vijftig procent van het eindcijfer kunnen ze nog beïnvloeden. Het vorige voor het eindexamen cijfer wordt als het ware doorgestreept en de leerling krijgt een honderd procent nieuwe kans om die vijftig procent nogmaals te beïnvloeden.

Vier tot vijf dagen keihard werken, vragen stellen, uitleg krijgen betekent in de meeste gevallen het verschil (letterlijk!) tussen slagen of zakken.

De docenten van Betaalbarebijles zijn getraind in het helpen van scholieren om die laatste klap nog eens stevig uit te delen. Een ijzersterk concept zorgt er voor dat de leerling in die resterende dagen nog eens stevig wordt aangepakt. Veel vragen stellen, veel uitleg, veel oefenen, veel huiswerk, enfin: alles wat een leerling normaal gesproken bijzonder vervelend vindt vormt nu een door de leerling gretig aanvaard recept om het diploma alsnog te behalen.

Privé bijles zorgt er voor dat de leerling tijdens de herexamentraining alle relevante vragen kan stellen. Er is honderd procent aandacht met slechts één doel: alsnog slagen!

De genoemde percentages nog eens op een rijtje gezet:

  • 50% van het eindcijfer wordt weggestreept en 50% van het eindcijfer kan alsnog worden beïnvloed.
  • 80% van de leerlingen slaagt voor hun herexamen
  • 100% aandacht voor de leerling tijdens examentraining met 100% aandacht voor je kind
  • 100% nieuwe kans om alsnog te slagen