Wil je over? Ja? Nou, wat let je dan? Neem bijles!

do, 5 februari 2015

Wil je nog over? Ja? Nou, wat let je dan?? Neem bijles!!

 

Dat is natuurlijk een stomme vraag. Ik ken niemand die zegt dat hij graag wil blijven zitten. Maar toch ... toch zijn er leerlingen die de bui al ergens zien hangen en die desondanks nog steeds niet ingrijpen.

 

Bijles is een heel mooi middel om je kansen te helpen verbeteren. Via jouw bijlesdocent krijg je hulp en uitleg bij dat lastige vak waar je constant weinig of niets van begrijpt.

 

Ooit had ik een leerling voor bijles M&O. ik vroeg hem waarom hij zijn huiswerk voor M&O nooit maakte. Het antwoord was eenvoudig: “ik snap het toch niet”. Tsja, dat was een logisch antwoord. maar in dat antwoord zat wel een hele berg struisvogelpolitiek verstopt...

 

Juist als je de stof niet snapt, dan juist moet je een er een tandje bijzetten in plaats van achteruit te leunen en er niets meer aan doen.

 

Door bijles te nemen doe je een paar verstandige dingen. ten eerste: je erkent hiermee dat je een probleem hebt. Ten tweede: je geeft aan dat je vanaf nu er iets aan wilt doen. Ten derde: je gaat de problemen nu echt te lijf. Niet alleen maar met deskundige hulp van een deskundige bijlesleraar. En ten vierde: je gaat merken dat de stof waar je eerste zoveel problemen mee had plotseling veel minder moeilijk is dan je eerst wel dacht.

 

Zeg eens eerlijk: wil je over? Ja? Nou, wat let je dan?? Neem bijles!!