De winter begint, begin ook met bijlessen

vr, 5 december 2014

We hebben de novembermaand achter ons. De wintermaanden zijn nu begonnen. December is een rustige maand voor de leerlingen waarin de kaarten voor het verdere verloop va het jaar voor het eerst goed geschud gaan worden.

 

Iedereen heeft nu de eerste stand van zaken binnen, of gaat die heel binnenkort binnenkrijgen. Ouders staan op scherp en leerlingen met onvoldoendes beginnen nu de eerste tekenen van onrust te vertonen.

 

Niemand wil de feestdagen slecht ingaan en er worden maatregelen in gang gezet of aangekondigd. Starten met bijles in december is vaak slimmer dan starten na de kerstvakantie. In de eerste drie weken van januari zijn de volgende toetsen al en er zijn legio ouders die hun maatregelen uitstellen tot na de kerst. Niet alleen omdat ze denken dat 1 januari een soort “magische datum” is, maar ook omdat december een dure maand is.

 

Toch ons advies: als je nu de onvoldoendes van je kind op het rapport ziet staan wees dan slim en boek al nu je bijles. Tot aan het eerstvolgende proefwerk zijn er vanaf nu (en we schrijven vandaag 5 december) nog een week of 5-6 te gaan. Dat is voldoende tijd om het tij nog te keren.