Helemaal 2015!

di, 30 december 2015

Over een dag of wat leven we alweer in 2015. Waar is de tijd gebleven dat we in 1999 op oudejaarsnacht zaten te wachten op de effecten van de Millenium Bug? Mensen hadden toen kaarsen bij de hand, zaklampen stonden gereed om te worden aangedaan. Oudejaarsnacht 1999 was een spannende nacht.

 

Leerlingen die deze blog lezen kennen het woord 'Millenium Bug” alleen maar vanuit verhalen. Ouders weten het nog wel...

 

In 2000 was de technologie nog niet zo vergevorderd als vandaag de dag. Kinderen lopen nu met een mobieltje rond alsof ze nooit anders hebben gedaan en (eerlijk gezegd) dat is nog waar ook. Waar is de tijd gebleven dat mensen in een auto zaten en vanuit de auto naar huis belden? Ze begonnen dan met deze zin: “ik bel je nu vanuit de auto”, alsof die uitleg zo bijzonder was en ... dat was die uitleg ook want bellen vanuit de auto was in de jaren '90 inderdaad bijzonder!

 

Toen we in 2007 begonnen met het geven van bijles via internet was dat heel bijzonder. Niemand kreeg in die tijd bijles via internet. Nu is bijles via het internet net zo gewoon als telefoneren met een mobieltje...

 

In 2014 zeiden we dat bijles via internet helemaal 2014 is. In het nieuwe jaar hoeven we weinig aan onze kreet te veranderen... Bijles is zometeen helemaal 2015. Heb jij al bijles via internet gehad? Nee? Dan hoor je er in 2015 haast niet meer meer bij. ☺