Online bijles aan de keukentafel

wo, 26 november 2014

Daaaag bijles aan de keukentafel ... welkom bijles via internet?

 

Hoewel internet helemaal in Nederland is ingeburgerd (Nederland is het land met percentueel gezien het grootste aantal internetgebruikers), treffen we nog steeds kinderen die zich nog steeds afvragen of bijles via internet wel echt werkt. Nou, we kunnen zeggen: bijles via het internet werkt echt, nou en of!

 

In 2014 durven wij deze uitspraak te lanceren: Bijles online is de allerindividueelste manier om bijles te krijgen. “Individueler” dan bijles via het internet is niet denkbaar!

 

Als je bijles aan de keukentafel krijgt is er eigenlijk altijd last van afleiding. Familieleden lopen door het huis, er gaat ergens een telefoon, er wordt aan de deur gebeld, de hond blaft, er komt iemand binnen. Enfin: bedenk het maar: afleiding genoeg.

 

Bij bijles via internet is er op geen enkele wijze sprake van afleiding. De leerling heeft een headset op. De docent spreekt rechtstreeks in beide oren van de leerling. Hierdoor worden alle geluiden eigenlijk al overstemd. De leerling hoort de uitleg in beide oren en ziet op nog geen 50 cm afstand op het beeldscherm de docent de uitleg schrijven.

 

De docent is gericht op interactie. Dat zorgt er voor dat de leerling regelmatig de vraag krijgt: “snap je dit?”. Is het antwoord “ja”, dan mag de leerling zelf een opgave via het beeldscherm maken om te laten zien dat "ja" ook echt “ja” is. De docent ziet tijdens de les meteen op het beelscherm dat de leerling de opgave al dan niet goed maakt.

 

Vanwege deze directe lesmethode is de afleiding minimaal en de concentratie optimaal.

 

We kunnen maar 1 echt verschil zien tussen de bijles aan de keukentafel en de bijles via internet. Dat verschil zie je alleen bij aanvang en einde van de bijles. Aan de keukentafel geven ze elkaar een handje, en via internet zeggen ze “dag”. Als dat alles is..., geef mij dan maar bijles via internet. Daaag keukentafel!