Voor de kosten hoef je het niet meer te laten!

ma, 20 oktober 2014

Bereid je tijdig voor op je CITO-toets: voor de kosten hoef je het niet meer te laten!

Om je kind goed voor de CITO-toets in april 2015 voor te bereiden moet meer worden gedaan dan je wel denkt. We beginnen met het in kaart brengen van de eventuele achterstanden. Dat proces hebben we het snelst geregeld: in nog geen week hebben we je kind (gratis!) getest en hebben we de achterstandsanalyse gemaakt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er voor het wegwerken van een gemiddelde achterstand 10 – 12 bijlessen nodig zijn. Als je 1 bijles in de week volgt, betekent dat dat je ongeveer 3 maanden nodig hebt om je achterstand weg te werken.

Betaalbarebijles.nl werkt volgens het zogenaamde “KIT-systeem”. Dat betekent dat tijdens de les al veel aandacht wordt besteed aan het uitleggen van de lesstof én het de leerling direct al leren om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

In de eerste weken is je kind alleen nog bezig met het wegwerken van achterstanden. Dat betekent dat je na het wegwerken van je achterstanden nog niet op CITO niveau bent beland. Pas in de afrondingsfase (trek daar ongeveer 8 bijessen voor uit) kan je kind echt met de toepassing van de kennis op CITO niveau aan de slag. Als je even rekent, kom je al snel in de buurt van 5 maanden voorbereidingstijd voor je CITO-toets. “Tijd vliegt voorbij” is een bekende uitdrukking. Zeker bij de CITO-voorbereiding klopt die uitspraak goed.

Wat doen we als voorbereiding op de CITO-toets?

  1. We brengen de achterstanden in kaart en maken een inhaalplan;
  2. We werken de achterstanden weg;
  3. We brengen het kind op CITO niveau;
  4. We trainen je kind met het toepassen van de kennis op CITO niveau.

Op CITO niveau komen is hetzelfde als een leerling voor het voortgezet onderwijs op examenniveau brengen. Daar is een ruime voorbereidingstijd voor nodig. Veel mensen denken dat ze hun kind tijdig helpen door hen in de laatste 2 maanden “even” wat bijlesjes te laten nemen. Geloof ons: die laatste 2 maanden zijn echt te kort om én de zwakke punten bij te werken én om je kind op CITO niveau te krijgen.

Voor CITO voorbereiding betaal je in Nederland al gauw ongeveer € 500,-- aan bijleskosten! Betaalbarebijles.nl komt met een zeer betaalbare oplossing. Wekelijks volgt je kind al bijles voor € 30,-- per maand. Uitgaande van 4 bijlessen per maand kost zo'n bijles je slechts € 7,50 per bijles. Voor de kosten hoef je het dus (niet meer) te laten. Lees meer over onze citotraining ter voorbereiding op de Cito-toets.