Bereid je op tijd voor op je eindexamen!

vr, 24 oktober 2014

Bereid je tijdig voor op je eindexamen: voor de kosten hoef je het niet meer te laten!

De voorbereiding van jouw kind voor het eindexamen bestaat uit verschillende fases:
 1. Het in kaart brengen van de achterstanden
 2. Het maken van een werkplan
Bij dat werkplan kijken we naar drie onderdelen
 1. De achterstanden
 2. De komende toetsen
 3. Het centraal schriftelijk examen

Gedurende het examenjaar komen op school diverse toetsen langs, wat doen we daarmee?

De meeste leerlingen hebben het gevoel dat zij zich bij een examentraining enkel en alleen op het centraal schriftelijk moeten richten. Daarbij slaan ze de belangrijkste kans om succes te scoren over! De schooltoetsen vormen 50% van het uiteindelijke eindcijfer. Deze toetsen bestrijken per toets naar verhouding weinig stof. De kans dat je dus met een goede training een gunstig(er) resultaat boekt is daarom vrij groot.

Wat doen we dus:

We stellen 2 plannen op:
 1. Een plan voor de toetsenvoorbereiding door het hele jaar heen
 2. Een plan voor de voorbereiding voor het centraal schriftelijk examen

Net als een sporter die niet alleen vlak voor de kampioenschappen begint met hard trainen moet ook een examenleerling het hele jaar door keihard trainen voor de zekerheid van een gunstig eindresultaat. Maar … kosten zijn vaak een remmende factor. De kosten voor bijles komen op maandbasis al snel in de buurt van zo'n € 120,-- (gemiddeld tarief: € 30,-- per bijles, frequentie: 1 bijles per week). Als je die kosten over een jaar doorrekent kom je al gauw aan de € 1000,--. En dan heb je het nog alleen maar over bijles in 1 vak.

Tel daar de kosten voor twee examentrainingsweekeinden (gemiddelde kosten: € 300,-- per trainingsweekeinde) bij op en je eindexamenjaar kost al gauw zo'n € 1600,--.

Een betaalbaar alternatief:

De kosten voor een gestructureerde aanpak van 1 vak kosten jou op jaarbasis ongeveer € 200,--. Als je daar de kosten voor examentraining bij optelt kom je in totaal op ongeveer € 400,--. Je houdt dus meer dan € 1000,-- over!

Het geheim zit hem in organisatie en structuur.Betaalbarebijles.nl heeft een systeem opgezet waardoor een examentrainng op 2 fronten wordt aangepakt. We pakken zowel de toetsen aan die door het schooljaar worden gegeven en we pakken tijdig de voorbereiding op het eindexamen op. Wij bundelen niet alles in één weekeinde, maar smeren de voorbereiding wel gedegen uit over het hele examenjaar heen.

Voordelen:

 • je kind doet stapje voor stapje kennis op
 • de schooltoetsen worden niet overgeslagen, we mikken dus niet op die ene 50% van het eindcijfer
 • er wordt langdurig en gedegen getraind
 • de kennis bouwen we stevi op waardoor er een stevig fundament ontstaat
 • de kosten zijn zeer betaalbaar

Wat heb je te winnen?

Laten we duidelijk zijn: je bespaart jezelf een hoop geld, en dat is in deze dure tijden zeker een punt. Maar je wint ook een stuk rust in huis en niet in de laatste plaats: de kansen voor jouw kind om dit jaar succesvol af te sluiten stijgen door deze aanpak behoorlijk. Schrijf je kind eens in om een maand te proberen.