• Wekelijks bijles voor de rekentoets

  Dit schooljaar wordt begonnen met de verplichte rekentoets. Gebleken is dat de gemiddelde scholier niet over voldoende rekenvaardigheid beschikt. Vandaar dat de scholen verplicht zijn hun leerlingen rekenonderwijs te geven. Leerlingen kunnen vier keer examen doen. goed te maken.

  di, 1 september 2015

 • Als de school begint, ben je dan met alles bij?

  Er zijn leerlingen die met de hakken over de sloot zijn overgegaan. Bepaalde vakken zijn afgerond naar een 6 en dat komt omdat ze in de laatste weken voor de zomervakantie nog even hard hebben gewerkt om hun laatste proefwerk goed te maken.

  ma, 6 juli 2015

 • Slaag alsnog voor je herexamen!

  Een herexamen betekent voor ongeveer 80 procent van de leerlingen een kans om alsnog te slagen voor het eindexamen. Een aantal jaren terug kregen de scholieren ongeveer twee weken de tijd om zich voor het herexamen voor te bereiden. Nu is die periode aanzienlijk teruggebracht: tussen de vier en vijf dagen. Dat betekent niet veel tijd, maar je hebt wel genoeg tijd om alsnog...

  wo, 3 juni 2015

 • Waarom één-tiende punt zo belangrijk is

  Het verschil tussen een 7,6 en een 7,7 is minimaal. Om precies te zijn: één tiende punt. Geen probleem, zou je zeggen. En inderdaad: het verschil tussen een 7,6 en een 7,7 is niet zo vreselijk boeiend. Anders wordt het als je kijkt naar een 5,4 en een 5,5.

  do, 21 mei 2015

 • Ervaringen van een bijlesdocent

  Ze bestaan nog: de echte sloddervossen, de echte luiwammesen. Ik dacht dat ze waren uitgestorven, maar van deze categorie wandelen er nog steeds een paar rond. Zo ook Mischa. Leerling uit de eerste klas. Hij krijgt bijles wiskunde.

  wo, 15 april 2015

 • Online bijles krijgt een cijfer

  Lees wat onze leerlingen van de bijlessen vinden. We meten we bij al onze leerlingen hun tevredenheid over de online bijles, hun tevredenheid over de bijlesdocent en hun tevredenheid over de manier waarop we de online bijlessen geven.

  vr, 13 maart 2015

 • Wil je over? Ja? Nou, wat let je dan? Neem bijles!

  Struisvogelpolitiek is een veel voorkomend probleem bij veel leerlingen VMBO, HAVO of VWO. Ben je ouder van een tiener? Kijk dan hoe je kunt zorgen dat je kind een tandje bijzet. Bijles kan een goed middel zijn!

  do, 5 februari 2015

 • Betaal voor overgaan nooit meer dan nodig

  "Zittenblijven is duur en ook nog eens ouderwets." Met dit bericht verraste de pers Nederland. Wij van Betaalbarebijles.nl krijgen nooit te maken met ouders en kinderen die een jaar zittenblijven in overweging willen nemen. Als bijlesinstituut worden wij ingeschakeld in die gevallen waarbij overgaan of slagen de best (of enig) denkbare optie is. Voor hen is zittenblijven geen optie en voor hen is zittenblijven kennelijk nodeloos duur. Bij betaalbare bijles gaan we er van uit dat je de kosten om over te kunnen gaan daarom ook tot het minimum moet zien te beperken. Een schooljaar is al duur genoeg. Daarom...

  wo, 28 januari 2015

 • Helemaal 2015!

  >Over een dag of wat leven we alweer in 2015. Waar is de tijd gebleven... Leerlingen die deze blog lezen kennen het woord Millenium Bug alleen maar vanuit verhalen. Ouders weten het nog wel...

  di, 30 december 2015

 • Goed scoren met betaalbarebijles.nl

  >De meeste leerlingen begrijpen de stof die ze moeten leren in de regel aardig goed maar ... ze kunnen het geleerde vaak niet in de praktijk toepassen. Betaalbarebijles.nl werkt met de oplossing voor dit probleem.

  di, 9 december 2014

 • De winter begint, begin ook met bijlessen

  De wintermaanden zijn nu begonnen. December is een rustige maand voor de leerlingen waarin de kaarten voor het verdere verloop va het jaar voor het eerst goed geschud gaan worden. Starten met bijles in december is vaak slimmer dan starten met bijles na de kerstvakantie. Waarom? Lees meer in deze blog.

  vr, 5 december 2014

 • Online bijles aan de keukentafel

  Hoewel internet helemaal in Nederland is ingeburgerd, treffen we nog steeds kinderen die zich nog steeds afvragen of bijles via internet wel echt werkt. We durven deze uitspraak te lanceren: bij bijles online is de afleiding minimaal en de concentratie optimaal.

  wo, 26 november 2014

 • Hoe vaak bijles?

  Regelmatig zien we dat leerlingen van, met name, de hogere klassen, hun bijlessen zelf plannen. Ze laten zich vaak leiden door de toetsen die door het schooljaar heen worden gegeven. Dat betekent dat deze leerlingen vaak...,

  di, 18 november 2014

 • November toetsmaand

  Elke jaar weer blijkt dat november de maand van de toetsen kan worden genoemd. Na de zomer gebruiken scholen de maand september vaak als “opstartmaand”. De maand oktober is “de eerste inschietmaand”. Daarna...

  vr, 7 november 2014

 • Pre-examenklas

  Je kind zit nog nét niet in de eindexamenklas maar de schaduwen van het eindexamen zijn wel zichtbaar. Nu al breekt een spannende tijd aan. Wist je dat een aantal cijfers die jouw kind in dit schooljaar scoort meetelt voor het eindexamencijfer en wist je dat de kennis die jouw kind in dit schooljaar opdoet feitelijk al eindexamenstof is?

  di, 28 oktober 2014

 • Brugklassers! De volgende versnelling...

  Als je van de basisschool naar de brugklas gaat, dan zijn de leraren op school in de eerste maanden nét een beetje gemakkelijker en aardiger dan tegen de hogere klassers. De docenten weten heel goed dat een jonge leerling op een nieuwe school veel voor de kiezen krijgt.

  ma, 27 oktober 2014

 • Bereid je op tijd voor op je eindexamen!

  Net als een sporter die niet alleen vlak voor de kampioenschappen begint met hard trainen moet ook een examenleerling het hele jaar door keihard trainen voor de zekerheid van een gunstig eindresultaat.

  vr, 24 oktober 2014

 • Voor de kosten hoef je het niet meer te laten!

  Om je kind goed voor de CITO-toets in april 2015 voor te bereiden moet meer worden gedaan dan je wel denkt. We beginnen met het in kaart brengen van de eventuele achterstanden. Dat proces hebben we het snelst geregeld: in nog geen week hebben we je kind (gratis!) getest en hebben we de achterstandsanalyse gemaakt.

  ma, 20 oktober 2014

 • Een kilo peer-feedback graag

  Loes is onze orthopedagoge die belast is met alles wat te maken heeft met bijlessen voor kinderen van de basisschool. Tijdens een vergadering introduceerde ze...

  di, 7 oktober 2014

 • Cito voorbereiding en examentraining zijn echt betaalbaar

  Dit schooljaar start Betaalbarebijles met 2 nieuwe trainingen: de voorbereiding voor de CITO-toets voor leerlingen van groep 7 en groep 8 en de examentrainingen voor scholieren van 5 HAVO.

  wo, 3 september 2014